Size En Uygun Ankara Uçak Bileti Burada!
Ankara’ya gitmek istediğinizde uzun yolculuklar gözünüzde büyüyor mu? Nasıl gitsem, gece mi gitsem, gündüz mü gitsem, molalı gitsem daha mı uzun yolculuk yaparım gibi sorular zihninizde gidip geliyor mu? Bütün bunları bir kenara koyarak havayolu ulaşımını tercih etmeye ne dersiniz? Sizler için en ucuz uçak bileti fiyatlarını bulan ve her zaman ucuza uçmanızı sağlayacak olan firmamızdan yerinizi ayırtabilirsiniz. En uygun Ankara uçak bileti aradığınızda sizlere piyasa üzerindeki en uygun fiyatları sunacak olan bu adreste tek yapmanız gereken istediğiniz yönü seçmek ve biletinizi ayırtmak.
Sevdiklerinize kısa sürede kavuşmak ya da işlerinizi hemen halletmek istediğinizde ulaşabileceğiniz bu adreste saatlerce yolculuk yapmaktan kurtulacaksınız. Pahalı sanılan uçak bileti fiyatlarının aslında ne kadar uygun fiyatlı olduğunu görünce sizde çok şaşıracaksınız.
Ankara’nın Bitki Örtüsü ve İklimi
Karadeniz ile İç Anadolu bölgesinin arasında kalan Ankara güney bölgelerinde İç Anadolu, kuzey bölgelerinde ise Karadeniz ikliminin hâkim olduğu şehirlerdendir. Kışları çok soğuk olan ve yazları da sıcak olan Ankara’nın gecesi ile gündüzü arasındaki sıcaklık farkı fazla olduğu için yolculuklarınızı özellikle kış aylarında gündüz gerçekleştirmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca Ankara’nın en sıcak zamanları da Temmuz ve Ağustos’tur.
Ankara’ya Ne Zaman Gitmeli?
Ankara’ya gitmek isteyenlerin şu mevsimde daha güzelmiş o zaman gideyim gibi bir düşüncesi olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü başkent olmasından dolayı resmi işlerin sıklıkla karşımıza çıktığı bu ile seyahat edenlerin özel olarak bir mevsim seçmesi düşünülemez. Ancak Ankara’ya gidecekseniz Temmuz’dan önce yani Haziran’da ve Nisan Mayıs aylarında gitmenizi tavsiye ederim. Yazın çok sıcak olduğu için bunalabileceğiniz bir havası vardır. Kış mevsimi dediğimiz aylarda ise çok fazla kar olmaz ancak soğuktur. İlkbaharda harika olan Ankara gezmek isteyenler için ideal olacaktır.
Ankara’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Türkiye’nin başkenti Ankara’ya yolunuz düşmüşse buraya özel yemeklerden birkaçını mutlaka denemelisiniz.
Ankara Tava: Koyun ve ya kuzu etinden yapılan ve Kızılcahamam pirinci ile hazırlanan bu yemek dillere destan bir Ankara lezzetidir. Havuçlu, bezelyeli, yoğurtlu kısacası Ankara’ya özel tarifi ile bayılacağınız bu yemek Ankaralıların sevdiklerinden.
Bazlama: Anavatanı Ankara olan bazlama Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılıyor olsa da Ankara’da bir ayrı güzel yapılıyor. Ekmek niyetin yiyeceğiniz bazlamayı her yerde bulabilirsiniz.
Beypazarı Güveci: Padişah yemeği olarak da bilinen bu yemeğin tarihi 500 yıl öncesine dayanıyor. Odun ateşinde pişmesi gereken bu yemek için 5-6 saat gibi bir süre beklemeniz gerekiyor. Ancak Ankara’da yer alan restoranlar size bu yemeği hemen servis edebilir.
Ankara Simidi: Ankara’yı Ankara yapan lezzetlerden biri olan Ankara simidi parası olsun olmasın herkesin yiyebileceği eşsiz lezzetlerden. İstediğiniz yerde bulabileceğiniz bu simidin yanına bir de çay alınca değmeyin keyfinize.
Çubuk Turşusu: Sondan başa doğru incelen yapısı ile bizim bildiğimiz kornişon turşulardan ayrılan Çubuk Turşusu Ankaralılar tarafından her yemeğin yanında hatta kahvaltıda bile tüketiliyor.
İnceğiz Çorbası: Ankaralılar eti hakikaten seviyor diyebiliriz. Çünkü bu çorbanın içerisinde kuzu eti, nohut, buğday gibi ürünler giriyor.
Kuru Köfte: Ankara’nın en sevilen lezzetlerinden olan kuru köfte annelerimizin yaptığı köfteler kadar güzel bir yemektir. Eğer yanınızda çocuklarınız varsa onlara kuru köfte ve patates kızartması söyleyebilirsiniz. Zevkle yiyeceklerdir.
Ankara daha pek çok yenilecek ve içilecek güzellikleri ile sizlere farklı sofralar kuracaktır. Ancak Ankara’ya gittiğinizde yukarıdaki tatların yeri bir başkadır onu da söyleyim.
Ankara’da Gezilecek Yerler
Anıtkabir: Ankara’ya gelenleri karşılayacak olan Mustafa Kemal Atatürk’ün istiratgahı olan Anıtkabir heybetli görüntüsü ile sizleri kendine çekecektir. Gidip görmeniz gereken bu yerde anıtlar, meydan kısmı ve Atatürk’e dair pek çok bilginin bulunduğu müze alanı ile tarihe yolculuk yapabilirsiniz.
Kızılay Meydanı: Ankara’nın en gezilip görülesi meydanlarından olan Kızılay Meydanı, Ankara’nın sosyal hayatının aktığı yerlerden birisi. Ulaşımında buradan daha kolay yapılması ve çevre düzenlemesi ile birlikte pek çok alışveriş merkezinin de bulunduğu bir yer olan Kızılay’dan alışveriş yapabilirsiniz.
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi: Ankara Altındağ’da açılan bu müze şehirde bulunan ilk sanayi müzesi olduğu için oldukça önemli. Dışarıdan bakıldığında da tarihi bir yüzü ile sizlere merhaba diyecek olan bu müzenin içerisinde yer alan ilk televizyon, ilk daktilo gibi eserler dikkatinizi çekecek nitelikte. Çengelhan ise Kanuni Sultan Süleyman döneminden bizlere kalmış harika mimarili bir mekân.
Kocatepe Cami: Ankara’daki dini hayatı sembolize eden en önemli yapılardan biri olan Kocatepe Cami, Turgut Özal tarafından yaptırılmıştır. Bununla birlikte diğer camilerden farklı olarak bu caminin içerisinde ticarethane, kütüphane ve konferans salonu gibi yerlerde bulunmaktadır.
Atatürk Orman Çiftliği: Döneminin en modern tarım tesisi olarak işlem görmeye başlayan Orman Çiftliği aslında Atatürk’e hediye edilen bir alandan oluşmaktadır. Bu alan içerisinde büyük bir hayvanat bahçesi, tarım alanları ve Atatürk’ün Selanik’te bulunan evine benzer bir yapı ile devlet büyüklerinin defnedildiği bir mezar alanı bulunur.
Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park: Ankaralıların en sevdiği ünlü caddesi olan Tunalı Hilmi, çeşitli mağazaların bulunduğu bir yer olması ile birlikte sosyal hayatın canlı olduğu bölgelerden biridir. Bu caddenin sonunda ise adını içerisindeki beyaz kuğulardan alan Kuğulu Park bulunur.
Ankara’ya geldiğinizde karşınıza öyle farklı yerler çıkacak ki her yeri gezmek isteyeceksiniz. Tarihi dokusu ile birlikte sizleri sarıp sarmalayacak olan bu şehir çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapması ile de bilinir. Eğer vaktiniz varsa diğer sayamadığımız yerleri de gezmelisiniz.
Ankara’ya Özel Alışveriş Notları
Ankara’da alışveriş yapayım, sevdiklerime güzel şeyler götüreyim düşüncesine sahipseniz Tunalı Hilmi Caddesi ve Kızılay Meydanı gibi yerlere gitmeniz gerekir. Buralarda fazlaca alışveriş dükkânı bulunduğu için kolaylıkla istediklerinize ulaşabilirsiniz.
Ankara’ya özgü birkaç hediyelik almak istiyorsanız Ankara işlemleri satan dükkânlara girerek çeşitli işlemelerden alabilirsiniz. El sanatlarının da geliştiği bu şehirde hazırlanan bakırları ve el sanatı olarak icra edilen diğer ürünleri alarak Ankara hatırası şeklinde saklayabilirsiniz.
Antika merakınız varsa Ankara’da fazlaca antika satıcısı bulabilirsiniz. Kengel sakızı da alarak yolculuğunuza keyifle deneyebilirsiniz. Bununla birlikte Ankara balı ve armudu ile de ünlüdür. Tercih edebilirsiniz. Beypazarı kurusu da almayı unutmayın.
Ankara Havalimanına Nasıl Gidilir?
Ankara’da yer alan havalimanı olan Esenboğa Havalimanı Türkiye’nin en bilindik havaalanlarından biridir. Şehir merkezinden 28 km uzaklıkta olan bu havalimanı 1955 senesinde inşa edilmiştir. Başkent olan Ankara Esenboğa Havalimanına iç hatlardan ev dış hatlardan yoğun talep vardır. Sadece iç ve dış hatlardan gelen yolculara değil aktarmalı yolculara da kapılarını açan bu havalimanı yıl içinde oldukça kalabalıktır.
Esenboğa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Ankara Büyükşehir Belediyesi sürekli olarak havalimanına yapılan seyahatlerden dolayı BelkoAir servisleri ile havalimanına gidecek olan kişilere hizmet vermektedir.
Toplu taşıma araçları ile havalimanına gidilebildiği gibi havalimanından da merkeze yine toplu taşıma araçları ile gidilebilmektedir.
Esenboğa Havalimanına şahsi araçlarla gidilebildiği gibi taksilerle ve araç kiralama servisleri kullanılarak da ulaşılabilir.
En Ucuz İzmir Uçak Bileti Burada!
Eğer şuanda, bir arkadaşınız tarafından İzmir’e çağrıldıysanız veya İzmir’e gitmeye karar verdiyseniz en uygun İzmir uçak bileti almak için doğru yerdesiniz demektir. Sizin için en uygun ve en kaliteli hizmeti sağlayan şirketimizle, ucuz uçak bileti bulmanın kolaylığını bir tıkla göreceksiniz. Eğer İzmir’e gitme kararını yazın almadıysanız, sitemizin sağladığı İzmir uçak biletleri ile yaz ayında artış gösterecek olan uçak bileti fiyatlarından etkilenmezsiniz.
Ülkemizin en büyük 3. şehri olarak bilinen İzmir, tam bir doğa harikası ve turizm cennetidir. İzmir’e gittiğinizde, tarih kokan sokaklarında gezmek isterseniz, mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında; İzmir Saat Kulesi, Kızlar Ağası Hamamı, Tarihi asansör yer alır.
İzmir şehir merkezine 18 km yol uzaklığında bulunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, yaz aylarında çok yoğun olmaktadır. Andan Menderes Havalimanı, dünyanın en yoğun havalimanlarından biridir.
İzmir’in İklimi ve Bitki Örtüsü Nasıldır?
İzmir genellikle sıcaktır, Akdeniz iklimine sahiptir. Yazları sıcak ve kurak olan İzmir, kışları görmediği halde sağanak ve yağışlı geçirir. Yılın yarısından fazlası 30 derecenin üstünde sıcaklıktadır ama İzmir’e has rüzgârıyla yazları serin geçmektedir. İzmir’in turizm cenneti olmasının yanında adeta doğa harikasıdır, şehrin %50’sinden fazlası ormandır. Ayrıca şehrin büyük kısmının ormanlardan oluşması sebebiyle İzmir’de birçok ağaç türü ve bitki türü yetişir. Bunlardan bazıları; Kızılçam, fıstık çamı, Karaçam ve zeytin ağaçlarıdır. Zeytin ağaçları İzmir’de yetiştirilmesi en yaygın olan bitki türüdür.
İzmir’e Hangi Mevsimde Gidilir?
İzmir, genellikle yaz ayları boyunca turist çekmektedir. Ağustosun sonuna doğru dünyada yankı bulmuş Enternasyonal Fuarı’nın yapılmasıyla o ay içerisinde 1,5 milyondan fazla turist çekmektedir. İzmir’e gitmeye karar verdiyseniz ve bu fuarı görmek istiyorsanız 21 gün önceden uçak biletinizi almanız gerekir, aksi takdirde bilet fiyatları iki katına çıkmaktadır.
İzmir’de Gezilmesi Gereken Yerler
İzmir’e gittiyseniz ve güzel bir gezinti ile tarihinizi öğrenmek istiyorsanız, gideceğiniz bir sürü yer var. Bunların başında milattan önce dönemlere ait olan, Efes ve Artemis tapınağı yer almaktadır. Ayrıca İzmir’in gezilecek yerleri arasında; Meryem Ana Evi, Tarihi Asansör, İzmir Doğal Yaşam Parkı, İzmir Kuş cenneti ve eski Rum kasabası olan Şirince de gezip, şaraplarınızı yudumlayabilirsiniz.
İzmir’de alışveriş yapmaya karar verdiyseniz;
Almanızı önerebileceğimiz yiyecek ve eşyalar arasında; Şirince şarabı, İzmir saat kulesi biblosu ve İncir lokumu yer almaktadır. Ayrıca İzmir lokmaları çok ünlüdür. Ağzım tatlansın derseniz İzmir lokmacılarından lokmalar alabilirsiniz. Ufak faytonlar, vapurlar, İzmir sokaklarını gösteren kartpostallar da alarak sevdiklerinize hediye edebilir ya da evinizin bir köşesine koyabilirsiniz.
Egenin İncisi İzmir Mutfağı
İzmir denildiğinde, ilk akla gelen şeylerden biri güzel kızlarıdır. Güzelliğiyle nam salmış İzmir kızları, nereden alıyor bu güzelliklerini? Tabi ki, Ege mutfağının zenginliğinden, Ege mutfağı denilince ilk akla gelen yer özellikle İzmir’dir. Memleketimizin güzel şehri İzmir denildiğinde ise aklımıza ilk zeytin ve zeytinyağlı leziz yemekler olur. Zeytinyağı, sağlık ve lezzetin buluştuğu Ege mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Ege ve İzmir mutfağını, yeşillik mutfağı olarak da tanımlayabiliriz. İzmir mutfağında Ebe gümeci, ısırgan otu, gelincik, labada ve kuşkonmaz gibi az pişirilen bu otlar, zeytinyağıyla harmanlanıp üzerine limon sıkılarak hazırlandıktan sonra servis edilir.
Boyoz: Uzun yıllar boyunca, damak zevkimizin vazgeçemediği lezzetlerden olan boyozun tarihi Osmanlı zamanlarına kadar gidiyor. Boyoz, Osmanlı zamanından günümüze gelerek İzmir mutfağı ile özdeşleşmiş bir tatlıdır, Hamur işi olan bu İzmir tatlısı, simit şeklinde yapılır. İzmir’e geldiğinizde denemeden gitmemeniz gereken lezzetler arasındadır.
Kumru: Bir nevi sandviç olarak servis edilen kumruyu, İstanbul’da yediğiniz kumrularla karıştırmayın. Her yemek meşhur olduğu yerde güzel olacağı gibi İzmir’de hazırlanan kumru farklı bir lezzet taşımaktadır. Az tuzlu bir hamur ile yapılan ekmeğin arasına koyulan kaşar peyniri, domates, sosis ve yeşilbiber ile hazırlanan İzmir kumrusunu yedikten sonra başka yerde kumru yemek istemeyeceksiniz.
İzmir köfte: Ülkemizin dört bir yanında yayılmakta olan İzmir köftesinin lezzeti her geçen gün yeni damaklarla buluşuyor. Patates, biber ve domatesin özel hazırlanmış İzmir köftesiyle bir tepsi içinde buluşup fırınlanmasıyla yapılan bu yemeği İzmir’e gittiğinizde mutlaka tatmanız gerekir.
İzmir tulum peyniri: Eğer İzmir’e gittiyseniz, sevdiklerinize kahvaltılarında sağlıklı beslenmeleri için İzmir tulum peyniri alabilirsiniz. İzmir dışında güçlükle bulunan bu peynir, özel ve doğal bir şekilde hazırlanır. İzmir’den dönerken bu lezzeti çantanızdan eksik etmeyin.
Tarhana çorbası: İzmir insanı karınca misali, kışın soğuğundan korunmak için yaz ayından hazırlara başlar ve şifasını doğadan sağlar. Un, yoğurt, kırmızıbiber, domates ve çeşitli otlar gibi vitamin deposu yiyecekleri, kazanda pişirip daha sonrasında ekşimeye bırakırlar ve sonrasında kurutup, el ile ufalayarak tarhana haline getirirler ve kış için saklarlar. Eğer İzmir’de teyzeniz varsa mutlaka bir poşet isteyin.
Adnan Menderes Havalimanı
İzmir’de bulunan Adnan Menderes Havalimanı Türkiye’nin en işlek ve en çok ziyaretçi alan Havalimanlarından biridir. 1987 senesinde açılmış olan havalimanı, ülkemizin yurt içi ve yurt dışı seferlerini güvenle yapmaktadır. Ayrıca en çevreci havalimanı ödülünü de elinde bulunduran İzmir Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden sadece 18 km uzaklıkta yer almaktadır.
İzmir Adnan Menderes Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş: Havaş servisleri ile İzmir Adnan menderes havalimanından şehir merkezine, şehir merkezinden havalimanına güvenle yolculuk yapabilirsiniz. İzmir merkezinde bulunan Alsancak-Büyük Efes Oteli önü havaş ile yolculuğunuz sırasında ineceğiniz son noktadır.
Taksi: Taksi ile rahat bir yolculuk yapmak istiyorsanız, havalimanından bir taksi çevirip şehir merkezine kadar 18km olan yolu konfor içinde gidebilirsiniz.
Metro: İzmir içinde metrolar çok önemli bir yer tutmaktadır. Metrolar ile neredeyse tüm şehir içinde gezebilmeniz, İzmir’in ne kadar güzel bir yer olduğunu gözler önüne seriyor. İzmir metrosunun Güney aksı, havalimanına yolcu taşımaktadır.
Vapur: Eğer yolculuk sırasında deniz tutmuyorsa ve deniz havası almak isterseniz, İzmir Adnan Menderes Havalimanına vapur ile yolculuk yapabilirsiniz.