Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Erzurum - Uşak Uçak Bileti


En Ucuz Uşak Uçak Bileti Burada!

Dünya'nın en büyük ikinci kanyonuna sahip olan Uşak iline daha önce hiç gittiniz mi? Uşak iline gitmeyi düşünüyor musunuz? Eğer uşak iline gitmeyi düşünüyorsanız kesinlikle otobüs veya özel aracınız ile gitmek yerine uçak seferlerini tercih etmelisiniz. Herkesin yüksek diye düşündüğü uçak bileti artık en uygun tarifeden satışa sunulmaktadır. Havayolu şirketleri arasında bulunan rekabet nedeni ile uçak şirketleri artık farklı kampanyalar düzenliyor. Sizler de bu kampanyalar sayesinde ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sistem üzerinde farklı havayolu şirketlerine ait uçak biletlerini kontrol edebilirsiniz.

Sizler de bu kampanyalar sayesinde en ucuz Uşak uçak bileti satın alabilirsiniz. Firmalar yaptığı bu kampanyalar ile daha fazla yolcuya hitap etmek istiyor. Ulubey kanyonu, Atatürk ve Etnografya müzesi ve Kaftancılar Konağı için artık daha fazla gün ayırabileceksiniz. Hızlı, güvenilir ve zamandan tasarruf edeceğiniz uçak seyahatinde sizlere iyi yolculuklar dilerim.

Uşak'a Ne Zaman Gitmeli?

Uşak ili için tatil programınızda üç veya dört gün ayırmalısınız. Diğer tatil planlarınız arasına kesinlikle Uşak ilini sıkıştırmalısınız. İlkbahar, sonbahar ve yaz aylarında Uşak iline gitmeniz çok doğru bir karar olacaktır. Tatil bölgelerine yakınlığı ile Uşak ili daha bir cezbedici. Unutmadan hatırlatmak istiyorum ki uçak biletinizi 21 gün önceden almaya gayret gösterin. Bu sayede ulaşım konusunda çok ucuz bir tatil geçirmiş olacaksınız.

Uşak Nerede?

Uşak ili diğer iller gibi benzer bir noktası bulunuyor. Ege ve İç Anadolu bölgelerinin tam olarak kesişim noktası diyebilirim. Uşak merkezinden ilçelerine doğru hareket ettiğiniz zaman farklı iklim tipleri ile karşılaşıyoruz. İç Batı Anadolu bölgesinin batı kenarında bulunan Uşak ili komşu illerini öğrenelim. Kuzeyinde Kütahya, doğusunda Afyon ve güneyinde Denizli bulunmaktadır.

Uşak Tarihi

İç Ege bölümünde bulunan Uşak ili Gördes ve Uşak platosu üzerinde bulunan bir ilimizdir. Romalılar eski çağlarda Uşak ilinde bir süre yaşam göstermiştir. Uşak ilinin eski adı bu nedenle Temenothytia olarak bilinmektedir. Uşak ilinde hala Roma dönemine ait eski kalıntılar bulunmaktadır. Uşak farklı beyliklere ev sahipliği yapmıştır. Romalılar ardından Flavuslar burada yaşamını geçirmiştir. Uşak ilinin halk arasında eski adı ise Uşşak olarak bilinmektedir. Uşşak kelimesi ise Aşıklar Diyarı anlamına gelmektedir.

Uşak İklimi ve Bitki Örtüsü

Uşak ilinde kara iklimi hakimdir. Kara ikliminde ise kışları soğuk ve sert, yaz ayları ise sıcak ve oldukça kurak geçmektedir. Uşak ilinde Van tarafına gittiğimiz zaman ılıman iklim hakimdir. Uşak ilinin iç kesimlerinde ise tamamıyla kurak bir iklim hakimdir. Uşak ilinde iki farklı bitki örtüsü görülmektedir. Aynı şekilde Van gölüne yaklaştığımız zaman zengin bir bitki örtüsü görülmesine rağmen iç taraflar da step bitki örtüsü hakimdir. Uşak ormanlarında bol bol meşe ağaçlarına rastlayacaksınız.

 

Uşak'ın Yöresel Lezzetleri

Uşak iline gitmeden önce sizler için hazırladığım bu listeyi not etmenizi öneriyorum. Farklı farklı yöresel lezzetleri tattığınız zaman Uşak iline ait tatları daha iyi öğrenebilirsiniz.

  • Tarhana Çorbası
  • Çömlek Eti
  • Keşkek
  • Cendere Tatlısı
  • Tahin Helva
  • Höşmerim
  • Katmer
  • Demir Tatlısı
  • Muska Böreği
  • Ciğerli Bulgur
  • Arap Aşı
  • Tas Kapama

Uşak'ın Gezilecek Yerleri

  • Uşak Ulu Camii
  • Cılandıras Köprüsü
  • Blaundos Antik Kenti
  • Akmonia Antik Kenti
  • Ulubey Kanyonu
  • Arkeoloji Müzesi
  • Atatürk ve Etnografya Müzesi
  • Eski Uşak Evleri
  • Kaftancılar Konağı

Uşak'ta Hediyelik Eşya

Uşak ilinin dönüşlerinde eşinize, dostunuza ve sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelik eşyalara değineceğim. Eşme kilimleri, tekstil ve deri ürünleri, Uşak halıları, pamuklu dokumalar ve gıda ürünlerini hediyelik eşya olarak satın alabilirsiniz. Hediyelik eşyaları ise en uygun fiyata pazar yerlerinde bulabilirsiniz. Uçak’ta güzünüze takılan ve bu şehre özgü pek çok hediyelik eşya olabilir. Bunlardan sevdiklerinize ya da kendinize alabilirsiniz. Alışveriş konusunda Uşaklılarla anlaşacağınıza eminim…

Uşak Havalimanı

1998 yılında inşaa edilen Uşak Havalimanı sivil olarak hizmete 2006 yılında girmiştir. 1460 metrekare büyüklüğünde olan havalimanına Anadolu Jet firması sık sık uçak seferleri düzenlemektedir.

Uşak Havalimanına Nasıl Ulaşırım?

Uşak Havalimanı şehre yaklaşık 5-8 kilometre uzaklığındadır. Havalimanına ulaşabilmeniz için taksi, otobüs ve özel araç kiralama firmalarına ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra yeşil sertifikasına sahip bir havalimanı olduğu için servis seferleri bulunmaktadır.

 


Erzurum - Uşak uçak bileti

Ucuz Erzurum Uçak Bileti İçin Buraya

Tüm uçuşları bir anda ekranınıza getirebilir misiniz? Tabi zor bir durum bu. Çünkü internet üzerinde ucuz biletleri bulmak neredeyse imkânsız gibi bir durum. Ancak firmamız en ucuz uçak bileti fiyatlarını tek seferde ekranlarınıza getirerek sizleri büyük bir yükten kurtarıyor. En uygun Erzurum uçak bileti aradığınızda karşınıza saniyeler içerisinde bütün biletleri karşınıza getirecek olan bu sistem üzerinden zamandan tasarruf yapmanı ayrıcalığını da yaşayacaksınız.

Önceden beri pahalı olan bilet fiyatlarında dolayı tercih etmediğiniz uçaklar şimdilerde oldukça uygun bilet fiyatları ile sizleri de rahatlatacak. Uçak bileti almak istediğinizde başarılı ve güvenilir bir adres ararsanız sayfamıza tıklayabilirsiniz.

Erzurum’un Bitki Örtüsü ve İklimi

Erzurum soğuk havası ile bilinen ve karasal iklimin hâkim olduğu illerden biridir. Çok soğuk olması ile bilinen Erzurum kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olduğu gibi yaz aylarında da çok sıcak ve kurak bir hal alır. 115 günü karlı geçen bu ilin soğukluğu -40 dereceye kadar düşmektedir. Bitki örtüsünün büyük bir kısmı steplerden oluşan bu şehirde ilkbahar ayları yemyeşil geçer.

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli?

Erzurum’a gitmek isteyenler kış aylarını ve bahar aylarını tercih ettiklerinde daha güzel bir Erzurum ile karşılaşacaklardır. Çünkü Erzurum kış turizminin geliştiği bir yer olmasından dolayı kış aylarında da misafirlerini ağırlamaktadır. Aynı zamanda fazla sıcak olmayan ve fazlada soğuk olmayan ilkbahar aylarında ise Erzurum harika bir bahar atmosferine bürünür.

Erzurum’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Kadayıf Dolması: Kadayıfın içerisine koyulan cevizlerle sarılan kadayıf dolması harika lezzetlerden biri. Yemeklerden sonra yenen bu tatlı ağır bir yapıda olsa da Erzurumlular tarafından sıkça tercih ediliyor.

Kesme Aşı: Yufkaların erişteler gibi kesilmesi ile birlikte yapılan bu çorba gerçekten çok doyurucu bir öğünlüktür. Mercimeklerle de birleşince harika bir yemek olur.

Tatar Böreği: Hamurlar açılır ve yufka şekline getirilerek üçgen parçalar haline getirilir. Kaynayan suya atılan bu hamurların suyu süzülür ve tepsiye mantı şeklinde koyularak yenir.

Çaşır: Patates haşlamasının içerisine koyulan bu bitki patateslerle kavrularak tadı damakta kalacak bir lezzet oluşturur.

Cağ Kebabı: Erzurumluların severek yediği yemeklerden biri olan cağ kebabını bilmeyen yoktur. Lezzeti dilden dile gezen bu kebap ağızları sulandıracak bir görüntüye sahiptir.

Erzurum’a geldiyseniz burada yer alan restoranlardan Erzurum’a özgü yemekler isteyebilirsiniz. Erzurum mutfağı sizlere harika tatları ile eşlik edecektir.

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Palandöken: Ruslar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kayak merkezlerinden olan Palandöken, The Newyork Times tarafından hazırlanan listelerde de yer alıyor. Ülkemizin ise en gözde kayak merkezlerinden olan Erzurum Palandöken kış turizminin kalbi diyebiliriz.

Erzurum Ulu Cami: Mimarisi ile dikkat çeken bu cami şehirde yer alan en büyük ibadet mekanlarından biri.

Yakutiye Medresesi: 1310 yılında inşa edilen bu medrese mimari güzelliğinin yanında tanınmış medreselerden biri olması ile de bilinmektedir. Medrese önünde mübarek aylarda çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.

Nene Hatun Milli Parkı: 1955 yılında yılın annesi seçilen Nene Hatun 20 yaşındayken 93 harbine önderlik edenlerden biri olarak tabyaların kurtarılmasını sağlar. İşte o zamandan sonra burasının adı da Nene Hatun Milli Parkı olur.

Pasinler Kaplıcası: Romatizma, sedef gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen kaplıcalardan olan Pasinler kaplıcası Erzurum’un gözde mekanlarından biridir. Özellikle yabancı turistlerin akına uğrayan bu kaplıca dışında çeşitli termal otellerde bulunmaktadır.

Erzurum’a Özel Alışveriş Notları

Erzurum’a geldiğinizde buranın soğuğundan dolayı hazırlanan patikler, kalın kıyafetler oldukça meşhurdur. Sevdiklerinize ve ya kendinize buradan özel ürünler alabilirsiniz. Ayrıca oltu taşı ile de ünlü olan Erzurum’dan tespih, bilezik, gerdanlık gibi ürünlerde alabilirsiniz. Ayrıca demirden yapılmış küpeler, saç tokaları da buranın en ünlü hediyeliklerindendir.

Erzurum Havalimanına Nasıl Gidilir?

1966 yılında sivil ulaşıma açılan Erzurum Havalimanı tarifesiz uçuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Dördüncü büyük havalimanımız olan Erzurum Havalimanı kış aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle genişletilmiştir.

Erzurum havalimanına ulaşmak için uçak seferlerine göre düzenlenmiş servisler bulunduğu gibi taksilerle, kişisel araçlarla ve oto kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca bunlarla şehir merkezine de dönüş yapılabilir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! UcakBiletix.com'dan en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: