Keyifli Yolculuklar İçin Bursa Uçak Bileti Burada
Yolculuğun kısası makbuldür. Çünkü saatler süren bir yolculuk zaman zaman çekilmez olur ve ne zaman biteceğini düşünmekten insanlar psikolojik olarak yıpranır. Yolculukların bitişinde güzel bir tatile başlayacaksanız yolculuğun verdiği yorgunluk nedeniyle tatiliniz berbat olabilir ya da sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak adına havayolu ulaşımını tercih ederek kısa sürede istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarından yakınıyorsanız ucuz uçak bileti sayfamızda sizleri bekliyor.
En uygun Bursa uçak bileti almak için geleceğiniz sayfamız üzerinden sadece 3 işlemde biletiniz alabilir ve keyifli bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak bileti aramaya son verecek olan bu adres üzerinden güvenilir alışverişe başlamak için tıklamanız yeterli.
Bursa’nın Bitki Örtüsü ve İklimi
Bursa ilkim olarak iki farklı etki arasında kalmıştır. Marmara’dan gelen ılıman iklimle birlikte Uludağ’dan gelen soğuk havanında etkisiyle sert hava koşullarını birleştiren bu şehir Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça sıcaktır. Şubat ve Mart aylarında ise çok soğuk olan Bursa içerisindeki göller ve denizden gelen ılıman hava ile birlikte çok şiddetli kışlara sahne olmamaktadır. Nem oranı da yüksek olan Bursa’da dağların bulunması ile birlikte yüksek alanlarda ağaçlıkların görülmesi muhtemeldir. Yeşillikleri ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa, eşsiz bir manzaraya sahiptir.
Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli?
Bursa’yı her zaman güzellikleri ile hatırlamak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır. Eğer kış turizminden yararlanacaksanız Bursa’ya karın en fazla yağdığı Şubat ayında gidebilirsiniz. Ancak ben Bursa’nın sıcak yüzünü görmek istiyorum diyorsanız Haziran ve Temmuz ayları harika seçimler olacaktır. Bu aylar dışında geldiğinizde de Bursa sizlere farklı bir güzellik gösterecektir. Ancak ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği mevsim yaz olmaktadır.
Bursa’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Bursa Kebabı: Tarihi 1867 yılına kadar dayanan bu yemek Mehmetoğlu İskender Efendi tarafından hazırlanmış ve bugün Türkiye’de ve dünyada bilindik bir lezzet olan İskender karşımıza çıkmış. Bu lezzeti anavatanında yemelisiniz.
Beğendili Kebap: Kuzu etli, patlıcanlı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu kebap dillere destan bir lezzete sahip. Bursa kebaplar şehri olarak bilindiği için burada deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Beğendili kebap olmalı.
İnegöl Köftesi: Adını dünyaya duyuran ve maharetleri ile bilinen İnegöllü aşçıların elinden çıkan bu leziz köfteleri sizde duymuşsanız Bursa’da tadına bakmalısınız.
Serpme Kahvaltı: Bursa gibi tarihi bir yerde kahvaltı yapmadan olmaz. Sizlere Osmanlı sokaklarını öneririm. Çünkü buralarda hazırlanan kahvaltıların lezzetine ve hizmetin güzelliğine doyum olmuyor.
Tonton: İçerisinde kaşar peyniri dolu olan bir ekmek yemek ister misiniz? Harika lezzeti ile sabahları ve hatta akşamları biri tercih edilen bu tontonu yemeden dönmeyin.
Bursa’ya geldiğinizde karşınıza çıkacak yemek mekanlarının başında köfteciler gelir. Bursa’da o kadar çok köfte varmış ki inanın aklınızda tutmanız bile zor. Sadece canınız yemek istediğinde Osmanlı mutfağına has lezzetleri bu şehrin sokaklarında yer alan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Bursa gibi bir yere gelmişseniz gezecek yerlerin listesini yapmaktan bile başınız dönebilir. Çünkü Bursa çok fazla tarihi eserin ve tabiat güzelliğinin bir araya geldiği yerlerdendir.
Uludağ: Kış turizmine can veren mekanlardan olan Uludağ turistlerin akınına uğrayan önemli kayak merkezlerinden biridir. Kış mevsiminde gelmeyi düşünüyorsanız buraya uğrayabilir ve karın tadını çıkarabilirsiniz.
Ulu Cami: Bursa tarihi mekanları ile ünlüdür demiştim sizlere. İşte bu mekanlardan olan ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan bu camiyi mutlaka gezin, görün.
Muradiye Külliyesi: Osmanlıdan kalan son külliyelerden biri olan bu külliye Osmanlı devleti tarafından yaptırılan şaheserlerden biridir.
Su Uçtu Şelalesi: Fay hatlarının kırılması ile oluşan ve 38 metre yüksekliğe sahip olan bu şelale içinizi açacak kadar güzel bir yerde. Piknik yapmak amacıyla burayı ziyaret edebilirsiniz.
Arap Şükrü Sokağı: Eğer Bursa’da sosyal bir mekan arıyorsanız bu sokağa giderek eğlenceli birkaç saat geçirebilirsiniz. Bursa’nın en işlek sokaklarından olan Arap Şükrü Sokağı Osman Gazi zamanına kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile birlikte burada yaşayan insanların da yaşantıları sonucu oldukça önemli bir yer haline gelmiştir.
Bursa’ya Özel Alışveriş Notları
Bursa’ya geldiğinizde buraya özgü olan yüzlerce hediyelik ürünü bulabilirsiniz. Bursa ipeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Buraya geldiğinizde kendinize ipek kumaşlar, ipek şallar ve ipekten yapılmış pek çok ev ürününü de alabilirsiniz.
Hediyelik eşyalarında satıldığı yerler olan Bursa’dan kendinize ve sevdiklerinize Bursa’yı simgeleyen ufak hediyeler alabilir ve antika ürünlerde bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara ayakkabılar bulabileceğiniz bu şehirde şeftali, kestane gibi besinler de alabilirsiniz. tekstilin geliştiği bir yer olmasından dolayı buradan ev tekstil ürünleri de alabilirsiniz.
Bursa Havalimanına Nasıl Gidilir?
Askeri üs olarak kurulan ancak daha sonraları sivil ulaşıma da açılan bu havalimanı merkeze 50 km uzaklığındadır. İki beton piste sahip olan bu havalimanı turistlerin tercih ettiği bölgelerden olmasından dolayı sürekli olarak kullanılmaktadır. İç hatlar için uçuşa ayrılmış olan Bursa Havalimanı yurt dışı uçuşlarının da yapıldığı önemli yerden biridir.
Bursa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Bursa Havalimanına ulaşmak isteyen kişiler Bursa belediyesi tarafında hizmete sunulmuş olan belediye otobüslerini kullanabilirler. Uçuş saatleri ile orantılı bir şekilde işleyen bu otobüsler için mutlaka kalkış saatlerine bakılmalıdır.
Havalimanına ulaşımda Bursa’da tercih edilen ulaşım yollarından biri de dolmuşlardır. İsteyen kişiler otobüs saatlerini beklemek yerine bu ulaşım araçlarını da tercih edebilir. Aynı zamanda kişisel araçlarla ve taksilerle de Bursa Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra araç kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir.
Size En Uygun Ankara Uçak Bileti Burada!
Ankara’ya gitmek istediğinizde uzun yolculuklar gözünüzde büyüyor mu? Nasıl gitsem, gece mi gitsem, gündüz mü gitsem, molalı gitsem daha mı uzun yolculuk yaparım gibi sorular zihninizde gidip geliyor mu? Bütün bunları bir kenara koyarak havayolu ulaşımını tercih etmeye ne dersiniz? Sizler için en ucuz uçak bileti fiyatlarını bulan ve her zaman ucuza uçmanızı sağlayacak olan firmamızdan yerinizi ayırtabilirsiniz. En uygun Ankara uçak bileti aradığınızda sizlere piyasa üzerindeki en uygun fiyatları sunacak olan bu adreste tek yapmanız gereken istediğiniz yönü seçmek ve biletinizi ayırtmak.
Sevdiklerinize kısa sürede kavuşmak ya da işlerinizi hemen halletmek istediğinizde ulaşabileceğiniz bu adreste saatlerce yolculuk yapmaktan kurtulacaksınız. Pahalı sanılan uçak bileti fiyatlarının aslında ne kadar uygun fiyatlı olduğunu görünce sizde çok şaşıracaksınız.
Ankara’nın Bitki Örtüsü ve İklimi
Karadeniz ile İç Anadolu bölgesinin arasında kalan Ankara güney bölgelerinde İç Anadolu, kuzey bölgelerinde ise Karadeniz ikliminin hâkim olduğu şehirlerdendir. Kışları çok soğuk olan ve yazları da sıcak olan Ankara’nın gecesi ile gündüzü arasındaki sıcaklık farkı fazla olduğu için yolculuklarınızı özellikle kış aylarında gündüz gerçekleştirmeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca Ankara’nın en sıcak zamanları da Temmuz ve Ağustos’tur.
Ankara’ya Ne Zaman Gitmeli?
Ankara’ya gitmek isteyenlerin şu mevsimde daha güzelmiş o zaman gideyim gibi bir düşüncesi olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü başkent olmasından dolayı resmi işlerin sıklıkla karşımıza çıktığı bu ile seyahat edenlerin özel olarak bir mevsim seçmesi düşünülemez. Ancak Ankara’ya gidecekseniz Temmuz’dan önce yani Haziran’da ve Nisan Mayıs aylarında gitmenizi tavsiye ederim. Yazın çok sıcak olduğu için bunalabileceğiniz bir havası vardır. Kış mevsimi dediğimiz aylarda ise çok fazla kar olmaz ancak soğuktur. İlkbaharda harika olan Ankara gezmek isteyenler için ideal olacaktır.
Ankara’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Türkiye’nin başkenti Ankara’ya yolunuz düşmüşse buraya özel yemeklerden birkaçını mutlaka denemelisiniz.
Ankara Tava: Koyun ve ya kuzu etinden yapılan ve Kızılcahamam pirinci ile hazırlanan bu yemek dillere destan bir Ankara lezzetidir. Havuçlu, bezelyeli, yoğurtlu kısacası Ankara’ya özel tarifi ile bayılacağınız bu yemek Ankaralıların sevdiklerinden.
Bazlama: Anavatanı Ankara olan bazlama Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılıyor olsa da Ankara’da bir ayrı güzel yapılıyor. Ekmek niyetin yiyeceğiniz bazlamayı her yerde bulabilirsiniz.
Beypazarı Güveci: Padişah yemeği olarak da bilinen bu yemeğin tarihi 500 yıl öncesine dayanıyor. Odun ateşinde pişmesi gereken bu yemek için 5-6 saat gibi bir süre beklemeniz gerekiyor. Ancak Ankara’da yer alan restoranlar size bu yemeği hemen servis edebilir.
Ankara Simidi: Ankara’yı Ankara yapan lezzetlerden biri olan Ankara simidi parası olsun olmasın herkesin yiyebileceği eşsiz lezzetlerden. İstediğiniz yerde bulabileceğiniz bu simidin yanına bir de çay alınca değmeyin keyfinize.
Çubuk Turşusu: Sondan başa doğru incelen yapısı ile bizim bildiğimiz kornişon turşulardan ayrılan Çubuk Turşusu Ankaralılar tarafından her yemeğin yanında hatta kahvaltıda bile tüketiliyor.
İnceğiz Çorbası: Ankaralılar eti hakikaten seviyor diyebiliriz. Çünkü bu çorbanın içerisinde kuzu eti, nohut, buğday gibi ürünler giriyor.
Kuru Köfte: Ankara’nın en sevilen lezzetlerinden olan kuru köfte annelerimizin yaptığı köfteler kadar güzel bir yemektir. Eğer yanınızda çocuklarınız varsa onlara kuru köfte ve patates kızartması söyleyebilirsiniz. Zevkle yiyeceklerdir.
Ankara daha pek çok yenilecek ve içilecek güzellikleri ile sizlere farklı sofralar kuracaktır. Ancak Ankara’ya gittiğinizde yukarıdaki tatların yeri bir başkadır onu da söyleyim.
Ankara’da Gezilecek Yerler
Anıtkabir: Ankara’ya gelenleri karşılayacak olan Mustafa Kemal Atatürk’ün istiratgahı olan Anıtkabir heybetli görüntüsü ile sizleri kendine çekecektir. Gidip görmeniz gereken bu yerde anıtlar, meydan kısmı ve Atatürk’e dair pek çok bilginin bulunduğu müze alanı ile tarihe yolculuk yapabilirsiniz.
Kızılay Meydanı: Ankara’nın en gezilip görülesi meydanlarından olan Kızılay Meydanı, Ankara’nın sosyal hayatının aktığı yerlerden birisi. Ulaşımında buradan daha kolay yapılması ve çevre düzenlemesi ile birlikte pek çok alışveriş merkezinin de bulunduğu bir yer olan Kızılay’dan alışveriş yapabilirsiniz.
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi: Ankara Altındağ’da açılan bu müze şehirde bulunan ilk sanayi müzesi olduğu için oldukça önemli. Dışarıdan bakıldığında da tarihi bir yüzü ile sizlere merhaba diyecek olan bu müzenin içerisinde yer alan ilk televizyon, ilk daktilo gibi eserler dikkatinizi çekecek nitelikte. Çengelhan ise Kanuni Sultan Süleyman döneminden bizlere kalmış harika mimarili bir mekân.
Kocatepe Cami: Ankara’daki dini hayatı sembolize eden en önemli yapılardan biri olan Kocatepe Cami, Turgut Özal tarafından yaptırılmıştır. Bununla birlikte diğer camilerden farklı olarak bu caminin içerisinde ticarethane, kütüphane ve konferans salonu gibi yerlerde bulunmaktadır.
Atatürk Orman Çiftliği: Döneminin en modern tarım tesisi olarak işlem görmeye başlayan Orman Çiftliği aslında Atatürk’e hediye edilen bir alandan oluşmaktadır. Bu alan içerisinde büyük bir hayvanat bahçesi, tarım alanları ve Atatürk’ün Selanik’te bulunan evine benzer bir yapı ile devlet büyüklerinin defnedildiği bir mezar alanı bulunur.
Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park: Ankaralıların en sevdiği ünlü caddesi olan Tunalı Hilmi, çeşitli mağazaların bulunduğu bir yer olması ile birlikte sosyal hayatın canlı olduğu bölgelerden biridir. Bu caddenin sonunda ise adını içerisindeki beyaz kuğulardan alan Kuğulu Park bulunur.
Ankara’ya geldiğinizde karşınıza öyle farklı yerler çıkacak ki her yeri gezmek isteyeceksiniz. Tarihi dokusu ile birlikte sizleri sarıp sarmalayacak olan bu şehir çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapması ile de bilinir. Eğer vaktiniz varsa diğer sayamadığımız yerleri de gezmelisiniz.
Ankara’ya Özel Alışveriş Notları
Ankara’da alışveriş yapayım, sevdiklerime güzel şeyler götüreyim düşüncesine sahipseniz Tunalı Hilmi Caddesi ve Kızılay Meydanı gibi yerlere gitmeniz gerekir. Buralarda fazlaca alışveriş dükkânı bulunduğu için kolaylıkla istediklerinize ulaşabilirsiniz.
Ankara’ya özgü birkaç hediyelik almak istiyorsanız Ankara işlemleri satan dükkânlara girerek çeşitli işlemelerden alabilirsiniz. El sanatlarının da geliştiği bu şehirde hazırlanan bakırları ve el sanatı olarak icra edilen diğer ürünleri alarak Ankara hatırası şeklinde saklayabilirsiniz.
Antika merakınız varsa Ankara’da fazlaca antika satıcısı bulabilirsiniz. Kengel sakızı da alarak yolculuğunuza keyifle deneyebilirsiniz. Bununla birlikte Ankara balı ve armudu ile de ünlüdür. Tercih edebilirsiniz. Beypazarı kurusu da almayı unutmayın.
Ankara Havalimanına Nasıl Gidilir?
Ankara’da yer alan havalimanı olan Esenboğa Havalimanı Türkiye’nin en bilindik havaalanlarından biridir. Şehir merkezinden 28 km uzaklıkta olan bu havalimanı 1955 senesinde inşa edilmiştir. Başkent olan Ankara Esenboğa Havalimanına iç hatlardan ev dış hatlardan yoğun talep vardır. Sadece iç ve dış hatlardan gelen yolculara değil aktarmalı yolculara da kapılarını açan bu havalimanı yıl içinde oldukça kalabalıktır.
Esenboğa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Ankara Büyükşehir Belediyesi sürekli olarak havalimanına yapılan seyahatlerden dolayı BelkoAir servisleri ile havalimanına gidecek olan kişilere hizmet vermektedir.
Toplu taşıma araçları ile havalimanına gidilebildiği gibi havalimanından da merkeze yine toplu taşıma araçları ile gidilebilmektedir.
Esenboğa Havalimanına şahsi araçlarla gidilebildiği gibi taksilerle ve araç kiralama servisleri kullanılarak da ulaşılabilir.